Bekritiseerde Zeefuik: "Ik ben niet te zwaar"

Jw
2 september 2012, 11:50

Género Zeefuik zou te dik zijn, maar daar is de 22-jarige aanvaller het zelf helemaal niet mee eens. De spits weeg 92 kilo en daar is hij tevreden mee. Het geeft hem veel voordelen, beweert de aanvalsleider van FC Groningen.

"Ik ben 92 kilo en vind mezelf niet te zwaar", aldus Zeefuik in het Dagblad van het Noorden. "Doordat ik wat zwaarder ben, kan ik tegenstanders in de duels beter van me af houden. Ik ben al jaren tussen de negentig en 93 kilo en voel me daar lekker bij."

Zeefuik is (nog) geen echte goalgetter en krijgt daardoor aardig wat kritiek in de media. Dat zit hem dwars. "Het frustreert mij wel eens dat mensen zeggen dat ik wel een aardige speler ben, maar niet kan scoren. Aan het eind van vorig seizoen heb ik bewezen dat ik het wel kan."

Toch focust Zeefuik zich niet blind op het maken van doelpunten. "Doelpunten maken is voor mij niet het allerbelangrijkste. Als ik de assist geef voor het winnende doelpunt, dan ben ik ook heel blij. Ik ben een aanspeelpunt, een balletje vasthouden zodat mijn medespelers kunnen aansluiten is mijn kracht. Doelpunten maken is mooi, maar belangrijk zijn voor het team staat bij mij voorop."

Zeefuik scoorde 27 keer in 118 competitiewedstrijden. De jeugdinternational kwam deze zomer over van NEC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen