AZ wees 'Oost-Europees' bod op Altidore af

15 november 2012, 11:31

AZ heeft in de zomer een miljoenenbod op Jozy Altidore afgeslagen. Een ploeg uit Oost-Europa meldde zich kort voor het sluiten van de transfermarkt voor de spits uit de Verenigde Staten, bevestigt directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite.

Eerder deze week meldde VI TV dat het om een bod van acht miljoen euro gegaan zou zijn. Dat wil Stewart niet bevestigen. "Afgelopen zomer is er inderdaad via via een bod op Jozy bij ons neergelegd uit een kapitaalkrachtig land in Oost-Europa. Ik kan het bedrag van acht miljoen niet bevestigen. Dat bod kwam echter op een heel laat tijdstip binnen, waardoor wij niet adequaat konden handelen wat betreft het halen van een eventuele opvolger. Voor ons was het dus niet interessant genoeg", stelt hij.

"Daarnaast wilde Jozy graag bij AZ blijven. Hij heeft hier na jaren van rondtrekken een thuis gevonden. Hij wil niet zomaar weer van club verkassen", zegt Stewart, die echter niet kan garanderen dat Altidore nog lang in Alkmaar blijft. "Ik sluit niet uit dat er deze winterstop of aan het eind van het seizoen weer interesse komt voor Jozy. Hij is zich geweldig aan het ontwikkelen: is een aanspeelpunt voor het elftal, voetbalt goed mee en vertaalt dat ook nog in doelpunten. Dat blijft in het buitenland niet onopgemerkt."

Volgens Stewart hebben scouts van onder meer FC Barcelona, Bayern München, Chelsea en Tottenham Hotspur dit seizoen al een kijkje genomen in Alkmaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen