Real Madrid maakt er vier tegen Loovens

3 november 2012, 21:55   Bijgewerkt: 4 november 2012, 00:08

Real Madrid heeft zijn vijfde overwinning in zes wedstrijden geboekt in de Spaanse competitie. De landskampioen won zaterdag de thuiswedstrijd tegen Real Zaragoza met 4-0.

Gonzalo Higuain zorgde in de 23ste minuut voor de 1-0 door in de rebound te scoren. Zijn landgenoot Angel Di Maria verdubbelde twee minuten later de voorsprong van Real. De Argentijn trof eveneens doel in de rebound.

Zaragoza, met Glenn Loovens in de basis, werd na rust nog wel een paar keer gevaarlijk. Zo raakte Jose Mari de lat en vond Hélder Postiga zelfs het net, maar de goal van de Portugees werd ten onrechte geannuleerd vanwege buitenspel. In de slotfase voerden Mickael Essien en Luka Modric de eindscore op tot 4-0. Kort daarvoor had Cristiano Ronaldo uit een vrije trap de lat geraakt.

Real neemt door de zege de derde plaats over van Malaga CF, dat eerder op de dag onderuit ging tegen Rayo Vallecano (1-2). De Koninklijke heeft twintig punten, acht minder dan lijstaanvoerder FC Barcelona. De Catalanen wonnen eerder vanavond in het eigen Camp Nou met 3-1 van Celta de Vigo.