Chelsea na eenvoudige zege in WK-finale

Ger
13 december 2012, 13:21

Chelsea heeft de eindstrijd bereikt van het wereldkampioenschap voor clubs. De Londenaren waren donderdag in de halve finale duidelijk een maatje te groot voor Monterrey uit Mexico: 3-1. Het duel was vlak na rust al beslist.

De manschappen van coach Rafael Benitez schoten in Yokohama prima uit de startblokken. Nadat enkele goede kansen om zeep waren geholpen, zorgde Juan Mata voor de openingstreffer. De Spanjaard scoorde na een fraaie aanval waarbij Ashley Cole en Oscar voor het voorbereidende werk tekenden.

In de fase direct na de pauze viel het duel in een beslissende plooi. Op aangeven van Eden Hazard verdubbelde Fernando Torres de marge in de 46e minuut met een van richting veranderde uithaal. Kort daarop tikte Darvin Chavez een voorzet van Mata langs zijn eigen doelman: 3-0.

Pas in blessuretijd vond ook Monterrey het net. Aldo De Nigris zette zichzelf op het scoreformulier. Chelsea speelt zondag tegen Corinthians om de hoofdprijs. De Brazilianen versloegen woensdag in hun halve finale het Egyptische Al-Ahly, de kampioen van Afrika, met 1-0.