Chelsea verslaat Norwich City, debuut Ake

26 december 2012, 18:16   Bijgewerkt: 26 december 2012, 19:09

Chelsea heeft de lastige uitwedstrijd tegen Norwich City nipt gewonnen. De equipe van de Spaanse manager Rafael Benitez zegevierde woensdag, Boxing Day, met 0-1 op Carrow Road.

Juan Mata maakte in de 38ste minuut het verschil. De Spanjaard werd net buiten de 'zestien' omringd door Norwich-spelers, maar wist desondanks een gaatje te vinden en fraai raak te schieten. Bij Chelsea maakte de Nederlandse jongeling Nathan Ake (17) in blessuretijd zijn debuut.

Chelsea staat derde in de Premier League, met 35 punten. Koploper Manchester United heeft er al 46, nummer twee Manchester City 39. ManU won met veel moeite van Newcastle United (4-3), City verloor met 1-0 bij Sunderland. Chelsea speelde wel een duel minder dan de clubs uit Manchester.

Everton en West Bromwich Albion blijven Chelsea in het vizier houden. Die teams hebben na een overwinning op respectievelijk Wigan Athletic en Queens Park Rangers 33 punten. Daarmee staan ze gedeeld vierde.

Everton versloeg Wigan met 2-1. Het dankte de zege aan goals van Leon Osman en Phil Jagielka. Bij Everton mocht John Heitinga in de zeventigste minuut invallen. Ronnie Stam werd bij Wigan tien minuten later naar de kant gehaald. West Brom zegevierde bij QPR met dezelfde cijfers. Chris Brunt en Robert Green (eigen goal) waren verantwoordelijk voor de treffers. De wedstrijd in Londen begon overigens een kwartier later omdat de spelers van WBA werden opgehouden in het verkeer.

Basisspelers Michel Vorm en Dwight Tiendalli, en invallers Jonathan De Guzman en Kemy Agustien speelden met Swansea City 0-0 bij Reading FC. Coach Martin Jol kwam met Fulham op het eigen Craven Cottage niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Southampton. Bij de bezoekers bleef Jos Hooiveld op de reservebank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen