Chelsea verwerkt tik met ruime zege in Leeds

19 december 2012, 22:40

Chelsea heeft de kater van het mislopen van de Wereldbeker weggespoeld met het bereiken van de halve eindstrijd van de League Cup. De Londenaren boekten woensdag in de kwartfinale een ruime zege bij tweedeklasser Leeds United. Ze bogen na de pauze een 1-0 achterstand om in een 1-5 zege.

Chelsea had voor rust het betere van het spel, maar ging wel rusten met een 1-0 achterstand. David Luiz ging in de fout, waarna Leeds kon counteren. Luciano Becchio was het eindstation van de tegenaanval en hij faalde niet (1-0).

In het tweede bedrijf werd het al vlot gelijk. Juan Mata trof doel met een schot vanaf de rand van het penaltygebied. Branislav Ivanovic kopte Chelsea een kwartier later uit een hoekschop op voorsprong en daarna ging het hard. Via Victor Moses, Eden Hazard en Fernando Torres werd het uiteindelijk 1-5. Bij Chelsea bleef Nathan Ake op de bank. De jonge Nederlander zat voor het eerst bij de selectie.

Chelsea voegt zich in de halve finale bij Aston Villa, Swansea City en vierdeklasser Bradford City, dat vorige week stuntte met een overwinning na strafschoppen op Arsenal. De loting voor de volgende ronde vindt donderdag plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen