De Boer: "Wie er kampioen wordt? Wij"

15 maart 2013, 17:56

Coach Frank de Boer is er vrijwel zeker van dat hij dit seizoen met Ajax de derde landstitel op rij pakt. "Wij", antwoordde de oud-international vrijdag tegenover Ajax.nl toen hem de vraag 'wie wordt er kampioen?' werd gesteld.

"En dat zeg ik op basis van hoe we er nu voor staan", ging De Boer verder. "Ik heb een heel goed gevoel over de manier waarop we de laatste paar maanden spelen. Het heeft ons weliswaar niet altijd het gewenste resultaat gebracht, maar het vertoonde spel gaf wel veel vertrouwen. Mede door dat goede spel staan we nu uiteindelijk bovenaan. Kortom; we zitten goed in ons vel."

De Boer acht de titelkansen van concurrenten PSV en Feyenoord, op één punt van Ajax gedeeld tweede, gelijk. "Met het verschil dat PSV kampioen moet worden en Feyenoord niet", vulde de oefenmeester aan. "Maar nu Feyenoord zo dichtbij is, zal daar vanzelf ook de druk toenemen. PSV snakt naar de eerste titel sinds 2008. Daar is de druk dus hoog. Bij Ajax hebben we dat ook meegemaakt toen we van 2004 tot 2011 op het volgende kampioenschap hebben gewacht. Zo’n lange periode zonder titels geeft veel druk om weer kampioen te worden."

Zondag speelt Ajax de lastige uitwedstrijd tegen AZ. Verdediger Joël Veltman is er vanwege een lichte spierblessure niet bij. Ruben Ligeon vervangt hem in de wedstrijdselectie. Verder zijn ook de al langer geblesseerden Mitchell Dijks (enkel), Ryan Babel (knie) en Isaac Cuenca (knie) er niet bij in Alkmaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen