Schreuder verklaart verbanning Douglas

9 maart 2013, 10:06

Verdediger Douglas is er zaterdag niet bij wanneer FC Twente het in Enschede opneemt tegen Vitesse. De geboren Braziliaan werd vrijdag door interim-trainer Alfred Schreuder uit de selectie gezet. Tegenover De Telegraaf legt Schreuder zijn besluit uit: "De norm bij FC Twente is dat je normaal doet. Als je dat niet doet, ben je als prof aan de beurt."

Dat Twente Douglas goed had kunnen gebruiken bij het afstoppen van Eredivisie-topscorer Wilfried Bony, is voor Schreuder niet van belang. "Tegen wie we spelen is onbelangrijk. Ik neem deze beslissing met het oog op de lange termijn. Om de ploeg te krijgen waar we naartoe willen. Dit gedrag moet stoppen. Misschien is het voor sommigen een opmerkelijke beslissing, maar ik vind het juist heel normaal. Ik wil logisch blijven denken en geloofwaardig blijven."

Schreuder stoorde zich als assistent van zijn voorganger Steve McClaren al aan het gebrek aan professionaliteit bij sommige spelers. "Je signaleert dingen, maar op dat moment kun je er niks aan doen, omdat je niet in die functie bent."

Bij zijn aanstelling als interim-trainer heeft hij dan ook meteen het heft in handen genomen. "Na de winterstop hebben we afspraken gemaakt met de spelers en na het vertrek van Steve heb ik ook nog eens besproken wat ik van een FC Twente-speler verwacht. We werken bij FC Twente met bepaalde regels."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen