Vitesse neemt afstand van onfortuinlijk Twente

10 maart 2013, 18:22

De strijd om de landstitel gaat, met nog acht duels te gaan, tussen vier ploegen. Vitesse sloot zondag aan bij Ajax, PSV en Feyenoord door enigszins gelukkig drie punten te pakken in de uitwedstrijd tegen FC Twente (0-1). De Tukkers, die nog altijd wachten op de eerste overwinning van dit jaar, zijn definitief afgehaakt in de strijd om de bovenste plaatsen en kunnen zich gaan richten op de play-offs om Europees voetbal.

FC Twente in 2013, het werd in de wedstrijd tegen Vitesse in één moment treffend gesymboliseerd. Na 28 minuten ontsnapte Willem Janssen aan de buitenspelval en omspeelde hij doelman Piet Velthuizen. Het verlaten, lege doel lachte hem toe en de 1-0 leek een feit. Maar Janssen aarzelde, leek onzeker en mikte de bal over. De Grolsch Veste kon het niet geloven, maar het was echt zo.

Geen 1-0 voor FC Twente dus, geen reden tot juichen. Het was weer nét niet, zoals het het hele jaar al nét niet is. Het lukt de Tukkers maar niet om een wedstrijd te winnen. Of de tegenstander nou Willem II, PEC Zwolle, RKC Waalwijk of Vitesse is, winnen blijkt er niet in te zitten.

Door die dramatische reeks was de titeldroom al voor de wedstrijd tegen Vitesse vervlogen, maar inmiddels lijkt ook rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal te hoog gegrepen. Om direct toegelaten te worden tot de voorronde van de Europa League is een plek bij de top-vier vereist en zal het dus Vitesse, Feyenoord, PSV of Ajax moeten passeren. Maar Vitesse, dat vierde staat, heeft door de winst in Enschede nu zeven punten meer dan het dolende FC Twente.

FC Twente zal zich dus moeten richten op de play-offs en lijkt nu al te kunnen spreken van een volledig mislukt seizoen, maar voor Vitesse geldt het omgekeerde. De zon schijnt in Arnhem en met nog acht duels te gaan is het gat naar koploper Ajax slechts drie punten.

Vitesse had de winst in Enschede weer te danken aan zijn topscorer Wilfried Bony. De spits uit Ivoorkust sloeg na 63 minuten toe. Hij ontsnapte even aan de aandacht van de Twentse defensie en schoot de bal vanaf een meter of zestien in de korte hoek langs Twente-keeper Mihaylov, die daarbij geen sterke indruk maakte. Een keeper die punten pakt voor zijn team, heeft zo'n bal.

De winst van Vitesse niet terecht te noemen, want FC Twente verdiende op basis van het vertoonde spel en de inzet minimaal een punt. Maar omdat het de kansen die het kreeg miste, met als twijfelachtig dieptepunt de bal van Janssen, een doelpunt van Bulykin ten onrechte wegens buitenspel werd afgekeurd, arbiter Bossen meerdere claims voor een penalty wegwuifde én in de slotminuut een inzet van Castaignos ternauwernood van de lijn gehaald kon worden, bleef het opnieuw met lege handen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen