Lewandowski pijnigt Real met vier doelpunten

Ger
24 april 2013, 22:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Robert Lewandowski heeft Borussia Dortmund een zeer fraaie uitgangspositie verschaft voor het bereiken van de finale van de Champions League. De Poolse spits scoorde liefst vier keer in de eerste halve eindstrijd tegen Real Madrid. De Duitse club zegevierde woensdagavond voor eigen publiek met 4-1.

Het uitstekende spel van Dortmund kon voor Real geen verrassing zijn. De Spaanse topclub had Die Schwarzgelben eerder dit seizoen al getroffen in de groepsfase. Met een 2-1 thuiszege en een 2-2 gelijkspel in Estadio Santiago Bernabéu had Dortmund toen de overhand. BVB won dit seizoen bovendien elk thuisduel in de Champions League, waarvan de meest memorabele in de vorige ronde tegen Malaga (3-2).

Vlak voor de 1-1 waren alle ogen op de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers gericht. Reus ging op volle snelheid in duel met verdediger Raphäel Varane en liet zich vervolgens net binnen het Spaanse strafschopgebied vallen. Kuipers liet echter doorspelen en in de herhaling bleek de 40-jarige Tukker het gelijk aan zijn zijde te hebben. Reus zocht met zijn schoen zelf contact met de benen van Varane waarna hij gewillig naar de grond ging.

Real wist, ondanks drie aanvallende wissels, niets meer aan de grote nederlaag te veranderen. Varane kreeg in de allerlaatste minuut nog een grote kans, maar zijn inzet vloog rakelings langs het doel. Door de ruime zege lonkt een geheel Duitse finale op 25 mei nadrukkelijk. Een dag eerder was de kersverse landskampioen Bayern München al met 4-0 te sterk voor FC Barcelona. Volgende week dinsdag spelen Real en Dortmund de return in de Spaanse hoofdstad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen