De Boer vooral tevreden met eerste helft

2 augustus 2013, 22:57

Ajax-trainer Frank de Boer hield vrijdag een overwegend positief gevoel over aan de eerste competitiewedstrijd van zijn ploeg. De Amsterdammers klopten Roda JC met 3-0 en De Boer zag zijn spelers vooral in de eerste helft prima voetballen.

"Toen speelden we in mijn ogen goed. Ik zag mooie combinaties en veel kansen", zo vertelde hij voor de camera van FOX Sports. "In de tweede helft werd het slordiger. We verzuimden vaker de trekker over te halen en leden vier of vijf keer knullig balverlies. Daardoor gaven we Roda JC kans om terug in de wedstrijd te komen. Gelukkig misten ze de strafschop. Al met al ben ik wel tevreden. Laten we maar verder borduren op die eerste helft."

De Boer was verder wederom erg te spreken over Eriksen, die met de week beter lijkt te gaan spelen. "Of dat vervelend is een maand voordat de transfermarkt op slot gaat? Nee hoor, hij kan wat mij betreft niet goed genoeg worden. Maar ik hoop natuurlijk wel dat hij bij Ajax blijft."

Het trainerschap van Ajax betekent sinds dit seizoen ook dat De Boer nóg meer rekening moet houden met de jeugd van de Amsterdamse club. Nu Jong Ajax in de Jupiler League uitkomt wil de oefenmeester dat zijn club ook daar goed voor de dag komt.

"Ik vind het belangrijk dat we het daar ook goed doen. Normaal had ik Danny Hoesen gebracht. Die jongen verdient dat. Maar ik denk dat het uiteindelijk beter is dat hij maandag 90 minuten voor Jong Ajax speelt. Om die reden zat Joël Veltman ook niet bij de selectie. Die speelt maandag ook tegen Telstar. Als het er op aankomt , dan gaat Ajax 1 altijd voor. Maar ik denk er wel aan. Spelers die 15 keer hebben gespeeld voor het eerste mogen niet meer voor Jong Ajax uitkomen. Ook daar gaan we straks rekening mee houden."

De Boer ging verder ook in op het wisselen van Barcelona-huurling Bojan Krkic, die volgens hem geen beste beurt maakte. "Voorop gesteld, die jongen kan fantastisch voetballen. Maar zijn tegenstander Ard van Peppen kwam na rust te vaak op. Daarom heb ik hem gewisseld. Natuurlijk weet ook Krkic dat hij achter zijn man aan moet lopen, maar dat is niet zijn sterkste punt. Dat is ook lastig als je de bal verspeelt en meer dan 10 meter goed moet maken. De hele ploeg moet daar beter mee omgaan. We gaan nog veel plezier aan Krkic beleven, dat weet ik zeker. Maar daarom heb ik hem nu wel gewisseld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen