De Boer: "Wij zijn topfavoriet voor landstitel"

1 augustus 2013, 16:59   Bijgewerkt: 1 augustus 2013, 18:49

Frank de Boer doet geen enkele moeite om zijn ploeg in de rol van underdog te manoeuvreren. Integendeel, de coach ziet Ajax als de topfavoriet voor de landstitel, zelfs als belangrijke krachten als Christian Eriksen en Toby Alderweireld vertrekken, al mag het woord 'top' dan wel worden weggelaten.

"Als je puur naar de feiten kijkt, zijn we topfavoriet", zegt De Boer op Ajax.nl. "We zijn nog niemand kwijtgeraakt en zijn driemaal op rij kampioen geworden. Ja, de druk is groot. Maar dat is niet erg. Die druk leggen we onszelf op."

In Eriksen en Alderweireld is volgens De Boer nog geen concrete interesse. Wel zag Ajax eerder deze week Derk Boerrigter naar Celtic vertrekken. Voor de aanvaller is geen vervanger gehaald. "Met Tobias Sana en Lucas Andersen heb ik voldoende alternatieven", verklaart De Boer, die herhaalde dat Jody Lukoki niet voorkomt in zijn plannen. "Ik zou het toejuichen als hij wordt verhuurd. Of hij is hier derde keus of hij kiest ervoor om mogelijk elders 34 wedstrijden te spelen."

Titelverdediger Ajax opent het seizoen vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De Limburgers lijken op voorhand voor een punt naar de ArenA te komen, maar De Boer is niet bang voor een defensieve tactiek van de tegenstander. "Het is aan ons om zo'n hecht blok te slechten. En dat kunnen we. Als je met 21 man op één helft speelt, moet je het combinerend oplossen. Daar hebben we de spelers voor."

Ajax heeft geen personele problemen voor de krachtmeting met Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen