Fischer: "Tegen Real kan dat, tegen Roda niet"

3 augustus 2013, 10:45

Ajax begint het nieuwe seizoen op de positie waar het de vorige jaargang eindigde, namelijk bovenaan. Door de eenvoudige zege op Roda JC Kerkrade is de ploeg uit Amsterdam de eerste koploper van het nieuwe seizoen. Maar, zo weet Viktor Fischer, Ajax zit nog niet op het niveau van eind vorig seizoen. "Dat kan nog wel even duren."

Een 3-0 overwinning op Roda JC, het is een uitslag waar weinig op aan te merken is. En ook het spel van Ajax was vrijdag, in de eerste competitiewedstrijd, tachtig van de negentig minuten prima in orde. Misschien ging alles in een iets te laag tempo, maar het was genoeg om snel op 2-0 te komen. Toch hadden die tien mindere minuten, van de zestigste tot de zeventigste minuut, gevolgen kunnen hebben. Roda JC kreeg twee prima kansen en een strafschop, maar liet al deze mogelijkheden liggen.

“Maar natuurlijk wil ik altijd scoren”, vervolgt de aanvaller. “Zeker omdat ik nu een mooi rendement heb, één doelpunt na één wedstrijd. Vorig seizoen maakte ik mijn eerste doelpunt pas na elf of twaalf speelrondes in de Eredivisie, nu al na één.”

Eén van de doelen die Fischer zichzelf voorafgaand aan dit seizoen gesteld had, was constanter worden. Vorig seizoen blonk de Deen vooral uit in topwedstrijden, maar was hij in sommige andere duels totaal onzichtbaar. Dit seizoen wilde hij constant een goed niveau halen, maar tegen Roda JC en een week eerder in de Johan Cruijff Schaal tegen AZ was zijn spel nog niet denderend. “Klopt, het moet beter”, geeft hij toe. “Dat moet nog komen. Maar het seizoen is pas net begonnen, na 120 minuten tegen AZ kan je nog niet op je gewenste niveau zitten. Dat kan nog wel even duren. Dat geldt voor het hele team, denk ik. We zitten nog niet op het niveau van eind vorig seizoen, maar dat komt terug. Dat zag je tegen Roda JC bij vlagen ook al.”

En hoewel er dus nog van alles beter kan, staan Ajax en Fischer er voorlopig prima op. “We staan bovenaan hè. Zo moet het eigenlijk altijd zijn”, lacht de blonde linksbuiten. “Drie punten in de eerste wedstrijd, dat is wat we wilden. En ik heb een doelpuntje gemaakt, dus ik ben zeker tevreden over de start van dit seizoen."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen