Van Rhijn maakt eerste doelpunt: "Bijzonder"

2 augustus 2013, 23:07

Wie geld ingezet had op Ricardo van Rhijn als eerste doelpuntenmaker van het seizoen 2013/2014, had rijk kunnen worden. De rechtsback scoorde nog nooit, maar tegen Roda JC tekende hij voor de 1-0. Tot zijn eigen verbazing, want Roda-keeper Kurto sloeg de bal tegen zijn benen aan. “Zo maak ik hem nooit meer”, grapt hij.

“Een lekker begin”, noemt de 22-jarige Van Rhijn de wedstrijd waar Ajax de competitie mee opende. “De wedstrijd winnen en geen doelpunt tegen krijgen, dat is een goede start. En voor mij is het bijzonder dat ik de eerste goal maak, ja. Zo vaak scoor ik niet. Hopelijk is mijn doelpunt het startsein van een voor Ajax doelpuntrijk seizoen”, zegt de rechtervleugelverdediger tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl.

Van Rhijn had niet alleen de primeur van het eerste doelpunt van het seizoen, ook de eerste gele kaart van deze voetbaljaargang kwam op zijn naam. Een domme kaart, vindt hij. “Dat was een stom moment, ik pakte mijn tegenstander vast. Daarmee nam ik risico dat ik een kaart zou krijgen, dus dit is mijn eigen verantwoordelijkheid.”

Ondanks de kaart heeft Van Rhijn alle reden om tevreden te zijn. Mede door zijn treffer won Ajax de wedstrijd relatief simpel met 3-0 en is het de eerste koploper van het seizoen. Toch ziet de rechtsback nog voldoende ruimte voor verbetering. “We gingen deze wedstrijd goed van start, maar verzuimden de voorsprong verder uit te breiden. Roda kreeg met die penalty na rust zelfs ineens een kans om terug in de wedstrijd te komen. Dat gebeurde niet, maar we moeten een volgende keer proberen om het goede spel negentig minuten vol te houden en hele wedstrijden te domineren.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen