Ajax worstelt zich in verlenging langs Volendam

25 september 2013, 23:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is ontsnapt aan een enorme afgang. In de ArenA wist de landskampioen pas in verlenging eerstedivisionist FC Volendam af te schudden. Door twee goals van uitgerekend Robert Mühren, de neef van de voor de wedstrijd herdachte Gerrie Mühren, kwam FC Volendam na een 1-0 achterstand met 1-2 voor, maar Ajax kwam met de schrik vrij. Lasse Schöne maakte gelijk, waarna Danny Hoesen en diezelfde Schöne in de tweede helft van de verlenging voor de beslissing zorgden: 4-2.

Snel weer de weg omhoog vinden. Dat is, volgens coach Frank de Boer, de opdracht voor Ajax in de komende periode. Na het vertrek van sterkhouders Christian Eriksen en Toby Alderweireld, in de laatste dagen van de transferperiode, moet Ajax weer een nieuw gezicht krijgen. Maar hoe dat gezicht er uit komt te zien, is nog onduidelijk.

Dat Ajax zo in de problemen kwam, kon het zichzelf verwijten. Het kwam na een half uur op voorsprong door een goede actie van Lucas Andersen, die zijn eerste doelpunt in het eerste elftal maakte, maar voetbalde veel te moeizaam om Volendam kapot te spelen. Bovendien sprongen Mike van der Hoorn, Lasse Schöne en Lerin Duarte veel te slordig om met de spaarzame kansen die Ajax kreeg. Met name Schöne had móeten scoren, hij kwam vlak na de gelijkmaker van FC Volendam helemaal alleen voor doelman Timmermans te staan. De Deen faalde echter jammerlijk.

Een verlenging was noodzakelijk en daarin was opnieuw Mühren trefzeker voor Volendam. Zijn goal, via onderkant lat, werd uitgebreid gevierd door de bezoekers, maar enkele minuten later was het door een vrije trap van Schöne weer gelijk. Een penaltyserie lonkte, maar in de 112e minuut besliste Danny Hoesen het duel alsnog in Amsterdams voordeel. Schöne bepaalde de eindstand een minuut later op 4-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen