Cillessen: "Weet niet of ik zaterdag speel"

26 september 2013, 08:07

Na afloop van de bekerwedstrijd tegen FC Volendam wilde iedereen maar één ding weten van Ajax-doelman Jasper Cillessen: staat hij komend weekend, als de ploeg voor de competitie tegen Go Ahead Eagles speelt, weer onder de lat? Na een aantal fouten van concurrent Kenneth Vermeer is de roep om Cillessen in de ArenA luid geworden. Zelf is hij daar echter niet mee bezig, beweert hij tegenover FCUpdate.nl.

"Hoe ik de afgelopen weken naar Kenneth gekeken heb? Hetzelfde als de periode daarvoor", antwoordt hij nuchter op één van de vele vragen die hij kreeg over zijn positie. "Het is een teamsport, dus ik hoop altijd dat Kenneth het fantastisch doet."

Na zijn fouten tegen met name AZ, PEC Zwolle, FC Groningen en PSV kreeg Vermeer veel kritiek over zich heen. Volgens Cillessen is dat binnen de selectie echter geen thema. "Jullie maken hem de kop van Jut, wij zeker niet", zegt hij. "Het klopt dat hij fouten gemaakt heeft, maar er zijn meer spelers die minder presteren. Als voorin kansen worden gemist, zou je dan ook een andere aanvaller op moeten stellen."

Veel meer wil de 24-jarige doelman, twee jaar geleden overgekomen van NEC, er niet over zeggen. "Daar heb ik geen behoefte aan, nee. Anders heb ik het zometeen weer gedaan. Of ik zaterdag speel weet ik echt niet, daar heb ik het nog niet met de trainer over gehad. Natuurlijk hoop ik op een kans, iedereen wedstrijd is een kans. Deze, tegen FC Volendam, ook. Ik hoop in ieder geval dat de trainer me er klaar voor acht."

Tegen FC Volendam speelde Cillessen omdat hij dit seizoen de vaste eerste keeper voor het bekertoernooi is. Hij moest twee tegengoals incasseren en overwerken, want Ajax had 120 minuten nodig om de eerstedivisionist af te schudden (4-2). "Het was niet goed", geeft hij toe. "Uiteindelijk trek je de wedstrijd met wat geluk er nog uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen