Viergever: "Zat er helemaal doorheen"

20 september 2013, 07:59

De Europa League-wedstrijd tegen Maccabi Haifa was een heuse slijtageslag voor AZ. In Israël was het warm, heel warm. De temperatuur van rond de 27 graden zorgde voor problemen bij AZ-verdediger Nick Viergever, zegt hij op de clubsite.

"Het was een heel zware wedstrijd", zegt de linkspoot. "Het was geen lekker bespeelbaar veld en het was erg warm. Er waren inderdaad geen drinkpauzes. Ik zat er, net als een paar andere jongens, helemaal doorheen. Als je in het hotel zit, is het koud door de airco. Kom je buiten, krijg je door de hoge temperaturen een klap in je gezicht. In het veld was het eigenlijk niet te doen. Ik werd gewisseld omdat ik er helemaal doorheen zat. Dat zat ik tijdens de rust eigenlijk al. Dit is niet mijn weer."

In het warme Haifa bleek één doelpunt van Johann Berg Gudmundsson voor AZ voldoende om de winst binnen te halen. "Aron Jóhannsson speelde mij aan, waarna ik vanaf links voorgaf richting Maarten Martens. De bal ging echter onder zijn voet door en kwam bij Johann terecht. Hij schoot ‘m vervolgens gelukkig binnen", zegt Viergever over het enige doelpunt in de eerste EL-groepswedstrijd. "Johann kan dus inderdaad ook lelijke goals maken nadat hij bij IJsland drie keer in de kruising schoot. Hij heeft de laatste tijd een neusje voor de goal, want uit bij Atromitos scoorde hij ook al."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen