AZ laat winst uit handen glippen tegen PAOK

3 oktober 2013, 20:55   Bijgewerkt: 3 oktober 2013, 23:18

AZ is er donderdag niet in geslaagd PAOK Saloniki te verslaan in de Europa League. Met Martin Haar als tijdelijke vervanger van de ontslagen Gertjan Verbeek op de bank werd het in Alkmaar 1-1. De Alkmaarders leken op een overwinning af te stevenen, maar in blessuretijd sloeg de opponent uit Griekenland - met de geschorste trainer Huub Stevens op de tribune - alsnog toe.

Het eerste bedrijf eindigde zoals het was begonnen, met PAOK als de bovenliggende partij. Omdat de bedrijvige rechtsachter Klaus in de slotfase een grote kans onbenut liet, bleef het bij 0-0.

Haar besloot in de 66e minuut Gudmundsson, die AZ twee weken geleden een overwinning had bezorgd in Israël, voor Beerens te brengen. Zijn beslissing sorteerde al meteen effect. De Nederlandse bekerwinnaar nam het initiatief over en werd gevaarlijker en gevaarlijker. Gudmundsson mocht na een voorzet van Martens vrij inkoppen, maar raakte het aluminium. Niet veel later vond hij bij een nieuwe poging de doelman op zijn weg.

De tweede overwinning leek in de maak voor AZ, maar in blessuretijd werd het alsnog gelijk. Salpingidis verpestte het Alkmaarse feestje met een hard schot van afstand. Daardoor delen AZ en PAOK de koppositie in Groep L van de Europa League, met vier uit twee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen