Bale leidt krankzinnige zege Real Madrid in

30 oktober 2013, 23:50   Bijgewerkt: 31 oktober 2013, 00:57

Real Madrid heeft woensdag in een krankzinnig duel gewonnen van Sevilla FC. De ontmoeting in de Spaanse hoofdstad eindigde in 7-3 voor de thuisclub. Gareth Bale opende met twee goals het doelpuntenfestijn. Cristiano Ronaldo scoorde drie keer voor Real Madrid, Karim Benzema deed dat tweemaal.

Bale was zaterdag in de verloren Clásico tegen FC Barcelona (2-1) de meest vooruitgeschoven man bij Real Madrid, maar bakte er niets van op die positie. Tegen Sevilla stond de Welshman van honderd miljoen euro weer aan de rechterkant, al was dat in de eerdere weken ook niet echt een succes gebleken.

Tegen Sevilla zorgde Bale er in elk geval voor dat het de komende dagen even iets rustiger is rond zijn persoontje. In de veertiende minuut opende hij op aangeven van Benzema de score en een kwartier later verdubbelde hij de voorsprong uit een vrije trap, die Cristiano Ronaldo voor deze keer aan hem over liet.

Ronaldo kwam vijf minuten later zelf op het scoreformulier door een strafschop te benutten. Daardoor leek het gespeeld, maar nog voor de pauze kwam Sevilla terug tot 3-2. Ook Ivan Rakitic scoorde uit een penalty en de aansluitingstreffer viel via Carlos Bacca. Na de pauze was Sevilla enkele keren dicht bij de 3-3, maar het verzuimde te scoren. Dat deed Benzema aan de andere kant niet (4-2).

Daarmee was het definitief gespeeld, maar gescoord werd er nog volop. Ronaldo voltooide zijn hattrick (5-2 en 6-3), en ook Benzema kwam nog een keer tot scoren (7-3). Tussendoor had Rakitic met een prachtig schot nog iets teruggedaan namens Sevilla (5-3). De Kroaat liet een uitgelezen kans op nóg meer doelpunten overigens liggen, door een kwartier voor het eindsignaal een penalty te missen. Niet veel later kreeg zijn ploeggenoot Stéphane M´Bia zijn tweede gele kaart.

Real Madrid komt door de overwinning op 25 punten en vindt daarmee aansluiting bij nummer twee Atletico Madrid. De stadgenoot heeft 27 punten, maar gaat donderdag nog op bezoek bij Granada CF. FC Barcelona gaat met 31 punten aan de leiding in de Spaanse competitie. Dinsdag wonnen de Catalanen met 0-3 bij Celta de Vigo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen