'De Boer verrast in Enschede met startformatie'

19 oktober 2013, 11:29   Bijgewerkt: 19 oktober 2013, 15:32

Volgens de Telegraaf start Ajax de uitwedstrijd tegen FC Twente zaterdagavond met een verrassende basisopstelling. Door de absentie van Niklas Moisander en Lerin Duarte moest Ajax-trainer Frank de Boer wederom puzzelen met de startformatie van de Amsterdammers. Naar verluidt opteert de oefenmeester voor een jong centraal verdedingsduo en schuift Daley Blind door naar het middenveld.

Het centrale verdedigingsduo zou bestaan uit Joël Veltman (21) en Stefano Denswil (20), die een goede chemie met elkaar hebben, omdat ze in het verleden al veelvuldig met elkaar samenspeelden. Daarnaast sprak De Boer eerder al zijn vertrouwen uit in beide spelers. Het opstellen van Veltman en Denswil zou betekenen dat Mike van der Hoorn genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank. Van der Hoorn was tegen Utrecht nog stand-in van Moisander, maar ziet dat Veltman hersteld is van een enkelblessure.

Ook Christian Poulsen zou ontbreken in de beginopstelling van Ajax, aangezien de Deense middenvelder gespaard wou worden voor het Champions League-duel tegen Celtic, aanstaande dinsdag. Dit betekent dat Blind doorgeschoven wordt naar het middenrif en dat Nicolai Boilsen als linksachter start bij de Amsterdammers. Thulani Serero en de herstelde Siem de Jong completeren het middenveld, waardoor Davy Klaassen weer op de bank zal plaatsnemen.

Verder is de kans aanwezig dat Lucas Andersen rechtsbuiten staat bij Ajax, ten faveure van Lesley de Sa. Met laatstgenoemde worden geen risico's genomen, aangezien de rechtsbuiten ook al in actie kwam met Jong Oranje.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen