Gouweleeuw: "Zat extra druk op deze wedstrijd"

4 oktober 2013, 08:10

Vier dagen nadat de club besloot om afscheid te nemen van trainer Gertjan Verbeek, speelde AZ zijn eerste wedstrijd met interim-coach Martin Haar op de bank. Tegen PAOK Saloniki leken de Alkmaarders te gaan winnen, maar in blessuretijd kwamen de Grieken langszij. Zuur, vindt verdediger en doelpuntenmaker Jeffrey Gouweleeuw.

"We hebben veel kansen gekregen om deze wedstrijd te winnen, die hebben we echter niet afgemaakt", zegt hij op de clubsite. "Het is enorm zuur als je ‘m dan in de allerlaatste minuut tegen krijgt omdat een bal precies goed valt voor hun spits."

PAOK was lastig te bespelen, vindt de centrale verdediger van AZ. "Zij speelden erg compact. Daardoor konden we onze middenvelders amper bereiken. PAOK loerde op foute ballen van ons, om vervolgens te counteren. Ook wij speelden heel volwassen: niet per se mooi voetbal, maar puur voor het resultaat. We hebben keihard gevochten. Dat heeft uiteindelijk slechts een puntje opgeleverd. Tja, we hadden het gewoon eerder moeten beslissen. Want bij een 2-0 voorspong was het klaar geweest."

Dat AZ net naast de zege greep was volgens de verdediger extra jammer gezien de onrust van de afgelopen dagen. "Er zat wel wat extra druk op deze wedstrijd. Er is uiteraard veel op ons afgekomen", wijst hij op het vertrek van Verbeek. We hebben ons daarom puur gefocust op de wedstrijd in plaats van op randzaken. Alleen Martin Haar en Maarten Martens hebben met de media gesproken om ons af te schermen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen