"Technische staf had geen problemen met Verbeek"

1 oktober 2013, 10:47

Gertjan Verbeek werd zondagochtend door AZ ontslagen, omdat hij slecht lag bij de spelers, en er sprake was van een gebrek aan vertrouwen. De coach zou bovendien te eigenwijs zijn. Toch was er geen sprake van onenigheid in het technische hart van de club, zegt spitsentrainer Piet Keur.

"Ik had geen problemen met hem, niemand van de technische staf", zegt hij in gesprek met Spits. Verbaasd is hij echter niet over het ontslag van Verbeek. "Het speelde al langer. Maar de snelheid waarmee alles is gegaan heeft me verrast. Het zal allemaal wel goed opgelost worden."

Voorlopig is die oplossing er in de vorm van assistent-trainer Martin Haar. In 2009 had hij ook al tijdelijk de touwtjes in handen, na het ontslag van Ronald Koeman. Met plezier doet hij dat niet. "Er worden mensen beschadigd en dat is nooit leuk", verklaart hij tegenover het zelfde medium.

Ook Haar had geen problemen met Verbeek, stelt hij. "Ik had een goede band met Gertjan. Natuurlijk zijn er in die drie jaar wat probleempjes geweest, maar die ventileer je intern. En je moet je altijd beseffen dat hij de eindverantwoordelijke is. Ik sta compleet buiten wat AZ heeft gedaan. Dat is hun verantwoordelijkheid. Straks ben ik weer gewoon assistent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen