Topscorer Finnbogason: "Niet bezig met records"

25 oktober 2013, 11:15

Alfred Finnbogason is vooralsnog topscorer van de Eredivisie. In de afgelopen acht competitieduels van sc Heerenveen waarin hij meespeelde wist hij elf keer het net te vinden. Met het doelpunt tegen Vitesse afgelopen zaterdag blijft hij op recordjacht.

De IJslandse spits schoot met het doelpunt al een oud clubrecord van Afonso Alves uit de boeken, die tijdens zijn verblijf in Friesland eens tien keer scoorde in negen achtereenvolgende duels. "Het is mooi dat ik een clubrecord heb gebroken, maar ik wist dat eigenlijk niet", reageerde hij op het feit tegenover AD Sportwereld. Hij houdt zich normaal weinig met dergelijke statistieken bezig.

Ook zou hij zich graag tot topscorer van de Eredivisie willen kronen. In het verleden wisten alleen Alves (2007, 34 doelpunten) en Bas Dost (2012, 32 doelpunten) namens Heerenveen de lijst aan te voeren. "Het zou mooi zijn om die fraaie namen op te volgen. Ik heb bij deze club in de spits heel wat goede voorgangers gehad."

Een ander, en misschien nog wel imposanter record lonkt ook voor de international. Pierre van Hooijdonk wist tussen november 1993 en januari 1994 elf wedstrijden op rij te scoren. Die teller staat bij Finnbogason nu op acht. "Dan zou ik nog moeten scoren tegen NEC, FC Utrecht en RKC. Dat lijkt me een moeilijke opgave."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen