Brood: "Zwakke plekken AZ moeilijk te traceren"

22 november 2013, 13:59

Roda JC-trainer Ruud Brood verwacht dat zijn team het zaterdagavond, op bezoek bij AZ, erg lastig krijgt. De coach spreekt van een compleet en uitgebalanceerd elftal aan de Alkmaarse kant, terwijl hij zelf met enkele afwezigen kampt.

"Ze staan niet voor niets bovenaan in de Eredivisie", zegt hij op het digitale thuis van de Zuid-Limburgse club. "Als ze al zwakke plekken hebben, zijn die moeilijk te traceren. Ze hebben spelers die goed in een bepaalde organisatie kunnen spelen en hard voor elkaar willen werken. Daarnaast hebben ze jongens die een individuele actie kunnen maken, is er creativiteit aanwezig en is hun middenveld in balans."

Zelf kan Brood niet over de langdurig geblesseerden Martijn Monteyne, Davy de Beule en Guy Ramos beschikken. Ook Lees Luijckx en Ard van Peppen zijn niet van de partij: het duo is geschorst. "Het is niet gemakkelijk om die jongens te vervangen. Natuurlijk hebben we wel wat opties, maar dat zijn geen specifieke verdediigers. Het wordt een mooie uitdaging voor ons als staf en voor het team, om dat goed in te vullen", besloot hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen