Cambuur en Utrecht ongelukkig met vroege aftrap

6 november 2013, 14:30

Er is de nodige ophef ontstaan rond het bekerduel tussen sc Cambuur en FC Utrecht, dat op woensdag 18 december om 15:30 uur afgewerkt zal worden. De supporters van beide ploegen voelen zich gedupeerd door het opmerkelijke tijdstip.

De KNVB heeft begrip voor de onvrede van de supporters, maar zegt zelf geen andere opties voorhanden te hebben. Op dezelfde dag vindt het startschot van 3FM's Serious Request ook plaats in Leeuwarden. Om die reden verbood burgemeester Fred Crone een duel in de avonduren. Een andere speeldag was in verband met het competitieprogramma van beide clubs ook geen mogelijkheid.

"We zijn ons ervan bewust dat dit geen optimale situatie is voor beide clubs en alle betrokken voetballiefhebbers", liet een woordvoerder van de club weten aan De Telegraaf. "Ondanks het tijdstip hopen we van harte dat supporters de mogelijkheid vinden om de wedstrijd van hun club te aanschouwen."

FC Utrecht heeft aangegeven het duel onder protest te spelen. "Wij kunnen niet leven met dit tijdstip. Ik baal hier van", reageerde directeur Wilco van Schaik. "Onze supporters moeten een dag vrij nemen om deze belangrijke wedstrijd in het KNVB Bekertoernooi bij te wonen. Zij zijn de dupe van het besluit van burgemeester Fred Crone."

Ook de thuisploeg is niet gelukkig, maar snapt dat er weinig uitwijkmogelijkheden zijn. "Veel (begrijpelijke) verontwaardigde reacties over tijdstip #camutr. Als club balen we hier net zo van als jullie; helaas geen andere optie", plaatste de club op het Twitteraccount.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen