Geschorste Van Basten: "Winnen is een must"

7 november 2013, 16:27   Bijgewerkt: 8 november 2013, 01:52

SC Heerenveen treedt vrijdagavond in het eigen Abe Lenstra Stadion aan tegen RKC Waalwijk. Trainer Marco van Basten hoopt dat zijn ploeg de zure nasmaak van drie competitienederlagen op rij kan wegspoelen tegen de Waalwijkers. Van Basten, die zelf geschorst is voor het duel, is waakzaam.

Van Basten werd voor één duel geschorst, vanwege het feit dat hij gedurende het uitduel tegen FC Utrecht (2-0 verlies) naar de tribune werd verwezen door arbiter Jochem Kamphuis. Derhalve worden de honneurs tijdens het duel met RKC waargenomen door assistenten Tieme Klompe en Henk Herder. ”Ons plan is goed doorgesproken en de mensen zijn capabel genoeg om alles wat er mogelijk kan gebeuren, goed op te lossen”, zo stelt Van Basten op de officiële website van Heerenveen.

Met RKC treffen de Friezen een tegenstander die aan een behoorlijke opmars bezig is, getuige het gelijke spel tegen Ajax in de ArenA (0-0) en de overwinning op NAC Breda (3-0). Van Basten weet daarom dat het niet vanzelf zal gaan tegen de Brabanders: “We moeten geduldig zijn. Ze zullen compact spelen en via de counter proberen te scoren”, weet Van Basten.

Het strijdplan tegen de Waalwijkers is duidelijk: “We moeten het tempo variëren en RKC proberen te verrassen.” Tegen Utrecht zag Van Basten dat zijn ploeg wederom op makkelijke wijze tegendoelpunten weggaf: “Het stond best stevig. Alleen laten we ons twee keer verrassen bij een vrije bal. Op dat soort momentjes moeten we toch scherper zijn”, aldus Van Basten, die lering wil trekken uit het duel in Utrecht. Hij wil voorkomen dat zijn ploeg tegen RKC weer dezelfde fouten begaat: “Als je drie keer op rij verliest, dan moet er wat gebeuren. Natuurlijk hebben we last van de nederlagen, maar er is zeker vertrouwen. Dat moet ook, want winnen van RKC is een must.’’

De gestagneerde doelpuntenproductie van topschutter Alfred Finnbogason baart Van Basten overigens weinig tot geen zorgen: “Alfred is scherp, krijgt zijn kansen en brengt anderen in stelling. Hij is niet minder aanwezig en gaat ongetwijfeld weer scoren.’’

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen