Go Ahead Eagles stapt uit gedeelde jeugdopleiding

19 november 2013, 12:10

Go Ahead Eagles maakt een einde aan de samenwerking met FC Twente op het gebied van jeugdopleidingen. De Deventenaren stappen uit de zogenaamde Regionale Jeugd Opleiding (RJO), waar ook Heracles Almelo onderdeel van uitmaakt.

Voorzitter Edwin Lugt verklaart dat de club wil voldoen aan de wens van de achterban om weer over een eigen jeugdopleiding te beschikken. Hoewel het plan nog wordt onderzocht, is alvast besloten de stekker uit het project met FC Twente te trekken. "Hangende de uitkomst van het onderzoek hebben wij in goed overleg met FC Twente besloten de samenwerking reeds aan het einde van dit seizoen te beëindigen", meldt hij via de clubsite.

De RJO heeft locaties in Hengelo en Twello, maar FC Twente dient zich per 1 juli 2014 terug te trekken uit de laatstgenoemde locatie. De KNVB staat niet toe dat de Tukkers actief zijn in het verzorgingsgebied van Go Ahead Eagles, als de Deventenaren weer een eigen jeugdopleiding hebben.

De plannen voor een nieuwe, eigen jeugdopleiding ontstonden al voor de zomer, toen Go Ahead Eagles nog in de Jupiler League speelde. Met een eigen jeugdopleiding, hoopt de club de binding met de regio en de amateurclubs weer te intensiveren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen