Huistra betreurt wegwerpgebaar naar 'eigen' fans

4 november 2013, 08:25

Coach Pieter Huistra maakte zich dit weekend niet populair bij de aanhang van De Graafschap. Toen de fans zich tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven tegen de coach keerden, reageerde Huistra door een wegwerpgebaar te maken. Dat was geen slimme actie, geeft de 46-jarige coach toe bij Omroep Gelderland.

"Ik kan me voorstellen dat er hier en daar wat kritiek is", zegt Huistra, die spijt heeft van zijn wegwerpgebaar richting de eigen fans. "Ik kan dit beter niet doen, daar heb je niks aan. Dat zal ik een volgende keer niet weer doen. Het gebeurde uit emotie."

Technisch manager Roland Vroomans neemt geen verdere maatregelen tegen de coach naar aanleiding van het incident. "Hij heeft het zelf goed opgepakt door na afloop meteen excuses te maken. Dat is voor ons genoeg. Het gebeurde vanuit een bepaalde emotie, de teleurstelling dat we verloren in het bijna volle stadion."

De positie van Huistra staat wat Vroomans betreft niet ter discussie. "Dat is absoluut niet aan de orde. Wij zijn met elkaar een proces ingegaan. En daar geloven we ook in. Ik weet heel goed wat er speelt tussen de staf en de spelers. Dat loopt verder prima. Het heeft geen enkele zin om daar onnodig druk op te leggen", aldus de directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen