Janssen: "Aangebrachte accentjes pakten prima uit"

3 november 2013, 11:37

Anton Janssen ziet dat NEC de laatste weken het tij aan het keren is. Nadat het vorige week met 2-1 van sc Heerenveen won, bekerden de Nijmegenaren midweeks verder. Per slot van rekening werd er in de Grolsch Veste met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Twente. In de theepauze stond de ploeg van Janssen met 2-0 achter. Na rust knokte NEC zich terug in de wedstrijd, wat in een gelijkspel zou resulteren.

De Nijmeegse oefenmeester wou zich niet ingraven in Enschede, maar zag zijn ploeg wel op een 2-0 achterstand komen: “We zijn hier naartoe gekomen om een resultaat te halen. Die gedachte hadden we in de rust ook nog steeds. Maar de eerlijkheid gebied je te zeggen dat de kans op een resultaat wat minder is, als je met 2-0 achter staat”, aldus Janssen in gesprek met de NOS.

De eerste helft was NEC geen schim van de ploeg die het in de tweede helft was. Volgens Janssen lag hier het aanbrengen van accenten aan ten grondslag: “We hebben getracht om wat kleine accentjes aan te brengen. Zo moesten de spelers aan de buitenkant wat meer de binnenkant houden en moesten we druk zetten waar het kon. Dat heeft prima uitgepakt, met twee prima doelpunten en een prima tweede helft”, concludeert de trainer van de Nijmegenaren.

Met de mentaliteit van zijn ploeg is Janssen meer dan content: “Wij hebben een ploeg die absoluut over veerkracht en teamgeest beschikt. Daar hebben we in de rust ook op gehamerd en dat hebben we uiteindelijk laten zien, met als resultaat dit gelijkspel”, zo stelt Janssen, die het niveau van Twente ook zag terugzakken: “Natuurlijk is het een verdienste van ons, maar het heeft uiteraard ook met Twente te maken.”

NEC is de juiste weg ingeslagen en dat zorgt voor veel voldoening bij Janssen: “Het is knap dat we overeind bleven. We maken voorwaartse stappen. Ik denk dat het verstandig is om op deze manier door te gaan”, aldus een glimlachende NEC-coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen