Janssen: "Meer rust, meer vertrouwen, beter spel"

1 november 2013, 21:38

Zaterdagavond (19.45 uur) wacht voor NEC de uitwedstrijd tegen koploper FC Twente. De Nijmegenaren boekten vorige week de eerste competitieoverwinning van het seizoen, in het thuisduel tegen sc Heerenveen (2-1). Trainer Anton Janssen hoopt dat zijn ploeg deze wedstrijd, en het bekerduel tegen FC Eindhoven (0-1 winst), een goed gevolg kan geven in de Grolsch Veste.

Het gevoel bij NEC is duidelijk een stuk beter dan een paar weken terug, zo beseft ook Janssen: “Natuurlijk is het lekker om twee keer op rij te winnen. Vooral dat die negatieve reeks is afgesloten, dat is fantastisch. Het geeft meer rust, meer vertrouwen, beter spel”, zo stelt Janssen op de officiële website van NEC. Een resultaat halen tegen de koploper is wel een wat lastiger karwei, weet ook de NEC-coach: “Zeges of niet, de wedstrijd tegen Twente is hoe dan ook een moeilijke.”

Janssen is zich er goed van bewust dat één zwaluw nog geen zomer maakt: “We zitten nog steeds in een zware fase en met de stand op de ranglijst is iedere wedstrijd pittig, of het nu tegen de koploper is of een middenmoter. We moeten vol energie de wedstrijd ingaan en dan is er van alles mogelijk. Het vertrouwen is er in ieder geval", aldus de oefenmeester van de Nijmegenaren.

Vergeleken met het bekerduel tegen Eindhoven keert aanvoerder Ryan Koolwijk terug in de basiself van NEC, wat ten koste gaat van Alireza Jahanbaksh: "Dit is voorlopig de formatie waar ik mee wil werken. Soms moet er noodgedwongen iets gewijzigd worden omwille van blessures of schorsingen, maar ik ga het de komende tijd niet ineens helemaal op de schop gooien. Ik denk dat het team met deze opstelling stabieler is en dat hiermee de goede resultaten kunnen blijven komen. De enige wijziging ten opzichte van de wedstrijd in Eindhoven is dat Ryan weer aan de aftrap verschijnt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen