Jubileumgoal Ronaldo leidt ruime zege Real in

9 november 2013, 17:48   Bijgewerkt: 9 november 2013, 20:57

Real Madrid heeft zaterdag een fraaie show weggegeven in de Spaanse competitie. De ploeg van coach Carlo Ancelotti won in het eigen Estadio Santiago Bernabéu met 5-1 van Real Sociedad. Cristiano Ronaldo legde met de vierhonderdste treffer in zijn loopbaan de basis voor de probleemloze zege.

Ronaldo, die zijn 669ste wedstrijd als prof speelde, had aan twaalf minuten genoeg om tot zijn vierhonderdste doelpunt te komen. Karim Benzema bediende de Portugees met een prachtige voorzet vanaf de linkerflank. Ronaldo kreeg alle ruimte van de verdedigers van Real Sociedad om de bal nog even te controleren en vervolgens raak te schieten in de verre hoek.

Een kwartier later tekende Ronaldo ook voor zijn 401ste goal. Dit maal benutte de vedette een penalty, toegekend vanwege een ongelukkige handsbal van Markel Bergara. Ronaldo voerde vanaf elf meter de score op tot 3-0. Acht minuten eerder was hij al assistgever bij de 2-0 van Benzema.

Vlak voor het tweede doelpunt van Real Madrid had Real Sociedad wellicht een strafschop moeten krijgen, maar een handsbal van Luka Modric op de rand van het penaltygebied bleef onbestraft. Na een steekpass van Gareth Bale bepaalde Sami Khedira de ruststand in de 36ste minuut op 4-0.

In de tweede helft haalde Real Madrid de voet van het gaspedaal. Hierdoor bleef Sociedad, dat er voor de pauze helemaal niet aan te pas kwam, een ultieme vernedering bespaard. Antoine Griezmann redde na een uur zelfs de eer voor de Basken met een fraaie lob over Real-keeper Diego Lopez. Ronaldo tekende een kwartier voor het einde voor het slotakkoord met de 5-1.

Ondanks de overtuigende overwinning blijft Real Madrid derde in La Liga. De Koninklijke heeft na dertien duels 31 punten. Het moet FC Barcelona (34 punten) en stadgenoot Atletico Madrid (33 punten) voor zich dulden. Barcelona en Atletico gaan zondag op bezoek bij respectievelijk Real Betis en Villarreal.