Verbeek ziet Nürnberg na rust voorsprong verspelen

9 november 2013, 20:23

Gertjan Verbeek is er met FC Nürnberg niet in geslaagd de laatste plaats in de Bundesliga te verlaten. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg zaterdag in de laatste twintig minuten van de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach een 1-0 voorsprong uit handen geven: 3-1.

Josip Drmic bracht FC Nürnberg na twintig minuten spelen aan de leiding in het Borussia-Park. Hij werd bediend door Hiroshi Kiyotake. De Japanner leek eerst zelf te gaan schieten van afstand, maar koos op het laatste moment voor een steekpass op Drmic. De Zwitser faalde niet.

Nürnberg hield de voorsprong lang vast, maar in de 72ste minuut maakte Juan Fernando Arango met een schot van buiten het strafschopgebied gelijk. Drie minuten later was de Venezolaan ook betrokken bij de 2-1 van Mönchengladbach. Niklas Stark werkte zijn voorzet in eigen doel. Patrick Herrmann bepaalde drie minuten voor tijd de eindstand op 3-1. Luuk de Jong was enkele minuten eerder ingevallen bij BMG, waar Roel Brouwers afwezig was.

Nürnberg staat met zeven punten uit twaalf wedstrijden onderaan in de Duitse competitie. Eintracht Braunschweig en SC Freiburg hebben één punt meer en zijn dus nog wel in het vizier bij de manschappen van Verbeek. Mönchengladbach komt door de winst op 22 punten en staat daarmee vierde.