De Boer: "Ajax is een gewaarschuwde ploeg"

Ger
20 december 2013, 15:19

Frank de Boer verwacht dat Ajax een lastige middag tegemoet gaat bij Roda JC. De Limburgse club ontsloeg vorige week trainer Ruud Brood. Met interim-duo Rick Plum en Regillio Vrede op de bank werd woensdag direct in het bekertoernooi gewonnen van koploper Vitesse.

"Het gaat dan niet eens om de cijfers, maar ook om de manier waarop. De twee nieuwe trainers hadden enkele andere spelers opgesteld en kozen voor een andere speelstijl. En dat heeft het gewenste effect gehad", zegt De Boer op de website van Ajax. "Voor ons is het prettig dat wij ze één duel hebben kunnen zien. Dat maakt van ons een gewaarschuwde ploeg. Helemaal omdat Vitesse dezelfde speelwijze hanteert als wij."

Volgens De Boer heeft Ajax de afgelopen maanden stappen gemaakt wat betreft spelopvatting. "We hebben veel gedomineerd, dus ik ben niet ontevreden over het spel. Alleen zijn de resultaten nog niet zoals we die willen zien. We hebben de kwaliteit om te overwinteren in de Champions League, maar dat is niet gelukt. Ook hebben we te veel punten gemorst in de competitie. Dat had ik anders ingeschat."

Het is nog onzeker of Joël Veltman zondag kan aantreden in de uitwedstrijd. De verdediger heeft last van een voet en ondergaat een MRI-scan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen