FC Twente wil met goed gevoel de winterstop in

19 december 2013, 16:14

FC Twente wil met een goed gevoel de winterstop in. Vrijdagavond (20.00 uur) gaat de equipe van trainer Michel Jansen op bezoek bij RKC Waalwijk. Het is de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft en de ploeg uit Enschede hoopt in het Mandemakers Stadion haar vijfde zege op rij te behalen.

Jansen trapte zijn persmoment af met een sterktewens richting de familie Koeman, vanwege het overlijden van Martin Koeman, de vader van RKC-coach Erwin. “Het is heel triest wat er gebeurd is. Ik weet ook niet of Erwin er morgen bij zal zijn. Dit is natuurlijk allemaal heel onverwachts. We wensen de familie veel sterkte”, aldus de Twente-coach op de officiële website van de Tukkers.

De coach van Twente weet dat RKC een goede staat van dienst heeft tegen hoger aangeschreven ploegen: “RKC doet het goed tegen de bovenste ploegen, dus we zijn gewaarschuwd”, zo stelt Jansen, die met Twente op de eerste speeldag van het seizoen tegen RKC bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel. “Die wedstrijd moet je in een ander daglicht zien. Toen zaten we nog middenin de ‘transferwindow’ en aan beide kanten heb je nu andere ploegen”, zegt Jansen.

Twente hoopt na NAC Breda (5-2), Roda JC Kerkrade (1-2), AZ (1-2) en Go Ahead Eagles (3-1) ook RKC aan de zegekar te binden: “Dat is namelijk het gevoel waar je mee de winterstop in gaat en waar je straks het nieuwe jaar weer mee begint. We willen een serie neerzetten en dat zijn geen drie of vier wedstrijden, maar een langere reeks. Daar hoort de wedstrijd morgen tegen RKC ook bij”, aldus Jansen, die denkt dat RKC afwachtend zal spelen: “Zij zullen vanuit de omschakeling proberen toe te slaan. Wij zullen daarom geduld moeten hebben. Dit zijn geen wedstrijden die je in het eerste kwartier hoeft te beslissen.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen