Twee doelpuntenfestijnen in Jupiler League

14 december 2013, 20:51

Hekkensluiter Achilles '29 heeft zaterdag een spectaculair punt gepakt. De uitwedstrijd tegen Helmond Sport eindigde in een 3-3 gelijkspel. Desondanks blijft de equipe uit Groesbeek houder van de rode lantaarn in de Jupiler League. Helmond Sport staat met dertig punten stevig in de middenmoot.

Bij rust leidde Achilles '29 met 1-2. Stanley Elbers opende weliswaar de score voor Helmond Sport, maar Frank Hol en Remon van Bochoven zorgden voor de ommekeer (1-2). Dat deed Helmond Sport-speler Davy Brouwers na de pauze eveneens, met twee treffers in een tijdsbestek van drie minuten (3-2).

Helmond Sport leek de punten binnen te hebben, maar in de 67ste minuut kwam Achilles '29 uit het niets op gelijke hoogte. Van Bochoven kopte raak op een voorzet van Hol. Daarna kregen beide teams nog mogelijkheden voor de winst, maar meer doelpunten bleven uit.

De Graafschap en FC Den Bosch lieten zien dat het nog spectaculairder kan. De Brabanders zegevierden op De Vijverberg met 3-5 over de Achterhoekers. Bij rust stond het al 2-4. Benjamin van den Broek bracht Den Bosch na zes minuten spelen aan de leiding, maar Anco Jansen en Tim Vincken hadden aan twaalf minuten voldoende om de score te kantelen (2-1).

In de laatste dertien minuten voor rust scoorde Den Bosch echter drie keer, via Erik Quekel (2) en Istvan Bakx (2-4). In de 72ste minuut werd het door toedoen van opnieuw Quekel zelfs nog 2-5. Piotr Parzyszek maakte de score vijf minuten voor tijd iets draaglijker voor De Graafschap, maar dat kon de teleurstelling in en woede op coach Pieter Huistra niet wegnemen. Parzyszek kreeg in blessuretijd overigens een directe rode kaart, waardoor de Superboeren afsloten met tien man.

De Graafschap staat met 33 punten vijfde in de Jupiler League. Den Bosch klimt door de zege naar de tiende plaats. De Bosschenaren hebben nu 29 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen