Mertens grote man bij Napoli tegen Sampdoria

6 januari 2014, 14:27

Voor Dries Mertens had het voetbaljaar 2014 niet beter kunnen beginnen. In zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar heeft de Belg zijn doelpuntentotaal van dit seizoen voor Napoli verdubbeld. Met twee treffers hielp de oud-PSV'er zijn Italiaanse werkgever aan drie punten in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria (2-0).

Door zijn goals tegen Sampdoria staat de teller voor Mertens in Napoli-dienst op vier doelpunten. Zijn eerste maakte hij eind oktober, tegen Fiorentina (2-1 winst), de tweede volgde eind december in de gewonnen topper tegen Inter (4-2). Telkens bleek een treffer van Mertens voor Napoli dus een voorbode voor de overwinning en dat was tegen Sampdoria niet anders. Ditmaal nam de kleine Belg zelfs de complete productie voor zijn rekening. De oud-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV brak vlak na rust de ban voor Napoli en zorgde een kleine tien minuten later met de 2-0 voor de definitieve beslissing in de wedstrijd.

De 2-0, een vrije trap, was met afstand de mooiste treffer van de Belg. De bal zeilde vanaf een meter of twintig over de muur en was, mede door een listige stuit, Sampdoria-keeper Angelo da Costa te machtig. Bij zijn eerste treffer, in de 53ste minuut, had Mertens goed werk van Gonzalo Higuaín, die ontsnapt was aan de buitenspelval, prima afgerond. Hij tikte de voorzet van de Argentijnse spits van dichtbij hard en laag tegen de touwen.

Napoli doet door de overwinning op het laaggeklasseerde Sampdoria goede zaken in de top van de Serie A. De ploeg nadert AS Roma, dat zondagavond de topper tegen Juventus met 3-0 verloor, tot op twee punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen