Schalke-coach Keller: "Verwacht veel van Huntelaar"

7 januari 2014, 10:21

Na een half jaar blessureleed is Klaas-Jan Huntelaar bijna klaar voor een rentree bij Schalke 04. Jens Keller, de coach van de Duitse club, verwacht dat de aanvaller al in de eerste wedstrijden na de winterstop in actie kan komen. Dat zegt hij in een interview op de website van de ploeg uit Gelsenkirchen.

Knieproblemen hielden Huntelaar vrijwel de complete eerste seizoenshelft aan de kant. Hij kon deze week nog niet met zijn ploeg mee op trainingskamp naar Qatar, maar volgens Keller gaat het steeds een stukje beter. "Hij is op de goede weg en zal ons snel weer kunnen helpen. Hopelijk al in de eerste wedstrijden na de winterstop."

In zijn eerste wedstrijden moet Huntelaar volgens Keller vooral ritme opdoen, zodat hij langzaam maar zeker zijn oude vorm terug kan vinden. "Hij is bijna zeven maanden uit de roulatie geweest, dan kan je natuurlijk niet in één keer van nul naar honderd procent gaan. Maar gezien zijn kwaliteiten, verwacht ik veel van Klaas-Jan. Hij is een speler die onze jonge ploeg kan leiden. Zijn terugkeer is ook goed voor Adam Szalai, onze huidige spits. Hij moest de laatste tijd iedere drie dagen een wedstrijd spelen en heeft zelden tijd voor een adempauze."

De eerste wedstrijd van Schalke na de winterstop is zondag 26 januari, tegen Hamburger SV.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen