Ajax komt niet verder dan 1-1 tegen PEC Zwolle

9 februari 2014, 16:37

Ook koploper Ajax heeft deze speelronde punten laten liggen. Ondanks een vroege voorsprong moest de ploeg van coach Frank de Boer genoegen nemen met 1-1. Ajax had wel meer balbezit, maar kon geen vuist maken. Na 45 minuten stond het gelijk en in de tweede helft mocht Ajax soms van geluk spreken dat bij een puntendeling bleef.

Ajax bleef de bovenliggende partij, maar heel veel beter was de koploper niet. Zwolle bleef in de wedstrijd en Ajax speelde in een te laag tempo. Siem de Jong kreeg na een knappe pass van Van Rhijn de kans om het verschil groter te maken, maar omdat hij het mooi wilde doen schoot hij de bal over. Daarmee hield hij de thuisploeg in leven en Guyon Fernandez maakte daar gebruik van. Een kleine tien minuten voor rust kreeg hij de mogelijkheid om gelijk te maken en in twee pogingen schoot hij de bal achter doelman Vermeer. In de laatste aanval voor rust kreeg Veltman nog de kans op de 1-2, maar Zwolle-keeper Boer redde knap.

De koploper van de Eredivisie liet na rust te weinig zien en moest genoegen nemen met een punt. Op zich is dat gezien de stand geen probleem voor Ajax, maar de ploeg had een gat kunnen slaan met de concurrentie. Vitesse speelde vrijdag gelijk tegen ADO Den Haag en FC Twente verloor een dag later van PSV. Nu ook Ajax in het rijtje van ploegen met puntverlies gezet kan worden, kan Feyenoord  gezien worden als de winnaar van het weekend. De Rotterdammers pakten wel drie punten (tegen NEC) en hebben daarmee het gat met Ajax verkleind tot een overbrugbaar verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen