De Boer hoopt met zege voor buffer te zorgen

Ger
7 februari 2014, 15:56

Trainer Frank de Boer hoopt dat Ajax zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle zorgvuldiger met de kansen omgaat. De koploper van de Eredivisie liet donderdag, in het thuisduel met FC Groningen (2-1), verschillende goede mogelijkheden liggen.

"Je hebt altijd wedstrijden waarin het steeds iets slordiger wordt", aldus De Boer tijdens zijn traditionele perspraatje. "Maar ik kijk liever naar het positieve: in de eerste helft domineerden we en kregen we veel kansen." De oefenmeester geeft toe dat Filip Kostic, de maker van het Groningse doelpunt, op het lijstje van de Amsterdammers staat. "Hij is een interessante speler. En spelers die opvallen komen voor op onze scoutinglijst. Ik zeg niet meteen dat hij dan de eerste keuze is, maar natuurlijk volgen wij dergelijke spelers."

Ajax kan de komende speelronde goede zaken doen in de titelstrijd. Eerste achtervolger FC Twente speelt zaterdag immers een lastige uitwedstrijd tegen PSV. "Er kan een kleine buffer ontstaan", beseft De Boer. Dan moet Ajax wel zien te winnen in Zwolle. "Traditioneel speelt PEC het soort voetbal dat Nederlandse coaches graag zien. Alleen kozen ze er tegen Twente voor om zich in te laten zakken. Dat is normaal niet hun spel. Maar de strategie kan tegen ons weer anders zijn", besluit de Ajax-coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen