Advocaat: "Hoe ik ga communiceren? Met duiven"

19 maart 2014, 12:43

Dick Advocaat voelt zich uitstekend thuis in Rusland en dat was te merken tijdens zijn perspraatje in aanloop naar de Europa League-return tegen Anzhi. Een dag voor de wedstrijd tegen de hekkensluiter van de Russische competitie, die gespeeld wordt in Moskou, was de coach van AZ in een opperbeste stemming.

"Ik vind het erg leuk om weer terug te zijn in Rusland", citeert AZ.nl de voormalig trainer van FC Zenit en de nationale ploeg van Rusland. "Ik vind het een boeiend land. Er ligt hier een enorme historie. Hier passeerde de wereldgeschiedenis. Vroeger was alles onbereikbaar, nu mag je bijna overal kijken en luisteren. Geweldig. De vijf jaar die ik in Rusland als trainer heb gewerkt, vormen een hoogtepunt in mijn loopbaan."

AZ won vorige week thuis, enigszins gelukkig, met 1-0 van Anzhi. Een prima uitgangspositie voor de return, al waarschuwt Advocaat voor de kracht van Anzhi. "Het is een fysiek sterke ploeg. Daar moeten we ons tegen wapenen. Anzhi staat laatste in Rusland, maar dat zegt meer over de kracht van de competitie. Mensen in Nederland doen vaak laatdunkend over het niveau in Rusland, maar dat is onterecht. Anzhi maakte een sterke indruk tegen ons en ze speelden maandag heel knap gelijk bij Spartak Moskou, een titelkandidaat."

De ervaren coach voegde eraan toe dat hij in de return wellicht een andere tactiek gaat hanteren met zijn ploeg. "Welke? Dat ga ik nu niet vertellen, met alle Russische pers erbij", glimlachte hij. Zelf moet Advocaat tijdens de wedstrijd op de tribune plaatsnemen, hij is geschorst omdat hij in Alkmaar naar de tribune door de arbitrage gestuurd werd. "Hoe ik met de staf en spelers ga communiceren? Met duiven. Maar niet doorvertellen, hè."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen