AZ wil 'trainer voor meerdere seizoenen' aanstellen

31 maart 2014, 18:44

Dick Advocaat kondigde afgelopen week zijn afscheid aan bij AZ, dat ook het contract van assistent-coach Martin Haar formeel opzegde. De Alkmaarse club opteert als opvolger van Advocaat voor 'een trainer voor meerdere seizoenen' en voor de vervanger van Haar voor 'een trainer van een jongere generatie'. Dit zegt technisch directeur Earnest Stewart op de officiële website van de club.

Stewart merkte in de gesprekken met Advocaat al snel dat er een einde zou komen aan het dienstverband: "Advocaat heeft bij ons een contract tot het einde van dit seizoen getekend. Van beide kanten was toen de intentie om het daarbij te laten. Wij zijn als AZ zijnde namelijk op zoek naar een trainer die meerdere seizoenen bij de club wil blijven, om voor continuïteit te zorgen. Advocaat is door zijn ervaring in de wereldtop gewend aan standaarden die wij als AZ hem niet kunnen én willen bieden. Op zo'n moment moet je van twee kanten een beslissing nemen. Dat is gebeurd", geeft Stewart aan.

"Wij zijn Advocaat zeer dankbaar dat hij AZ wéér op een moeilijk moment heeft bijgestaan, eerst na het vertrek van Ronald Koeman en nu na het vertrek van Gertjan Verbeek", vervolgt de technisch directeur van AZ, die naar eigen zeggen aan de toekomst moet denken: "Wij moeten echter verder. Bij AZ zijn we bezig met een plan voor meerdere jaren. Daar past de reorganisatie van de technische staf bij."

"Martin Haar is een echte AZ'er, dus wij willen zijn kennis voor de club behouden", zegt Stewart. "Dat kan zeker ook in een functie bij het eerste elftal. Voor de functie van assistent zijn we voor de langere termijn echter op zoek naar een trainer van een jongere generatie", aldus Stewart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen