Geblesseerde De Boer wil revanche met Ajax

14 maart 2014, 15:14

Zelf is hij geveld door een knieblessure, maar daar kan Frank de Boer wel mee leven. "Ik heb liever dat ik zelf geblesseerd ben, dan een speler", zei de coach van Ajax in aanloop naar de wedstrijd van komend weekend tegen NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion wil De Boer met zijn team namelijk sportieve revanche nemen voor het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur, afgelopen weekend in de ArenA.

De Boer raakte eerder deze week geblesseerd bij een potje voetbal, na een botsing met oud-prof Kenneth Perez. De coach stond om die reden niet okselfris op het trainingsveld. "Mijn knie heeft wel eens beter gevoeld", zegt hij op Ajax.nl. "Ik kan nu alleen even niet deelnemen aan de rondo's. Dat is het enige wat me in mijn werk op het trainingsveld belemmert. Gelukkig kan ik verder alles in woord en gebaar duidelijk maken."

In tegenstelling tot de coach zijn de spelers van Ajax wel fit. "We hebben gisteren en vandaag twee goede trainingsdagen gehad. Als je daar de training van morgen (zaterdag, red.) bij optelt, moet dat genoeg zijn om helemaal fris en fruitig én scherp aan de start te verschijnen in Breda. Het liefst wil je zo'n rotresultaat tegen Cambuur al de volgende dag herstellen. Helaas gaat dat niet, dus dan moet NAC er maar aan geloven."

De Boer heeft wel een verklaring voor het magere optreden van zijn ploeg afgelopen weekend. Zijn spelers waren 'wellicht toch iets minder gefocust', denkt hij. "De wedstrijd tegen Cambuur kwam na een week waarin veel spelers midweeks nog een interland hadden gespeeld. Thulani Serero had bijvoorbeeld een reis van twaalf uur achter de rug, Davy Klaassen had zijn debuut in Oranje gemaakt en Ricardo Kishna speelde voor het eerst met Jong Oranje mee. Er komt op dat soort momenten veel op je af als speler. Je komt vol informatie terug op de club en moet dan enkele dagen later al tegen Cambuur. Zoiets werkt ongemerkt toch door. Dat is het mysterieuze van het mentale aspect in voetbal. Ik herken het, want ik heb het zelf als speler ook meegemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen