De Jonge wil 'Ajax achter de broek aan zitten'

25 april 2014, 15:02

Heracles Almelo gaat zondagmiddag proberen Ajax van het kampioenschap in de Eredivisie af te houden. De ploeg van trainer Jan de Jonge speelt in eigen huis tegen de koploper en gaat ondanks zeven afwezigen niet met een gewijzigd strijdplan spelen.

"De speelwijze zal niet veel afwijken van ons strijdplan in dit seizoen", beaamt De Jonge op de clubsite. "De uitvoering zal heel goed moeten zijn. We hebben ons publiek dit seizoen niet echt verwend in thuiswedstrijden, terwijl we in uitduels wel een paar keer fantastisch hebben gespeeld. Thuis hebben we onder meer tegen Vitesse en PSV en goed gespeeld, en ook wel in fases van andere duels. Maar al met al was het te weinig. Daar hopen we zondag iets aan te veranderen."

De Amsterdammers hebben aan een punt in Almelo genoeg om kampioen te worden. "Als je Ajax laat voetballen heb je een probleem", denkt De Jonge. "Dat willen we dan ook voorkomen. Ik denk dat Ajax enorm gebrand zal zijn zich te revancheren na de bekerfinale. Als wij het met z'n allen op kunnen brengen om Ajax achter de broek aan te zitten, dan kunnen we het ze lastig maken."

De Jonge kan tijdens de voorlaatste competitiewedstrijd geen beroep doen op de geschorsten Ben Rienstra, Bryan Linssen, Thomas Bruns en Bart Schenkeveld. Jeroen Veldmate, Oussama Tannane en Dario Vujicevic zijn ook niet van de partij. Het drietal is geblesseerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen