De rapportcijfers van Oranje tegen Wales

Ger
5 juni 2014, 12:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal wist niet te sprankelen in de laatste oefeninterland op weg naar het WK. In een niet al te enerverend duel werd Wales woensdagavond met 2-0 verslagen. Bondscoach Louis van Gaal koos voor een 4-4-2-opstelling en gaf Leroy Fer een plek in de basis. De raportcijfers van de laatste test van Oranje voor de confrontatie met wereldkampioen Spanje.

Jasper Cillessen: 6

De doelman van Ajax had ook in deze interland niet veel te doen. In de eerste helft bokste hij een paar keer een hoge bal weg en na de hervatting stond hij op zijn post bij een gevaarlijk moment van Jermaine Easter. Die ingreep was absoluut noodzakelijk, want de defensie van Oranje was de invaller volledig uit het oog verloren.

Daryl Janmaat: 6,5

De rechtsback bestreek opnieuw de volledige flank en door zijn uitstekende conditie hield hij dat bovendien de volledige negentig minuten vol. Gedurende de eerste helft werd Janmaat steeds gevaarlijker en bood hij Robin van Persie een uitstekende scoringskans, die de spits vervolgens om zeep hielp. De ruimte in de rug van de verdediger werd overigens niet iedere keer even nauwlettend in de gaten gehouden.

Stefan de Vrij: 7

Ron Vlaar: 6,5

De captain van Aston Villa is geen verdediger van wereldklasse, maar voor dit Nederlands elftal is hij toch een waardevolle kracht, aangezien de verdedigende opties voor Van Gaal beperkt zijn. Ook in de ArenA haalde Vlaar regelmatig gevaarlijke ballen weg uit het eigen strafschopgebied. Na de pauze onderstreepte hij zijn waarde door invaller George Williams, die zich in de zestien langs drie man werkte, alsnog het scoren te beletten.

Bruno Martins Indi: 5

De verdediger sukkelt al geruime tijd met zijn vorm. Tegen Wales toonde Martins Indi wederom aan nog steeds zoekende te zijn. Hij had bovendien moeite met zijn rol tegen een opponent met slechts één aanvaller en vijf middenvelders. Kort na rust liet de Feyenoorder zijn directe tegenstander te makkelijk een voorzet afleveren. Dergelijke slippertjes kunnen op het WK desastreus uitpakken.

Daley Blind: 5,5

Leroy Fer: 5,5

De middenvelder van Norwich City kreeg tegen Wales een kans in de basis door het ontbreken van de geblesseerde Jonathan de Guzman. Zijn optreden deed Fer echter niet stijgen in de hiërarchie bij Oranje. De Zoetermeerder speelde vrij anoniem, al liet hij in het slot van de eerste helft wel tekenen van verbetering zien. Zo was Fer betrokken bij twee goede combinaties met Janmaat. Desondanks haalde Van Gaal hem in de rust uit zijn elftal voor Georginio Wijnaldum.

Nigel de Jong: 6

In het duel met Wales viel De Jong aanvankelijk vooral op door zijn slordige passing. De middenvelder van AC Milan herstelde zich echter in de tweede helft. Dat deed hij op basis van zijn ervaring en vechtersmentaliteit, twee kwaliteiten die het Nederlands elftal in Brazilië goed kan gebruiken. Als stofzuiger in het middenrif is De Jong inmiddels zeker van zijn plek.

Wesley Sneijder: 6

Arjen Robben: 7

Net als tegen Ghana sprong de vleugelspeler van Bayern München in de eerste helft niet efficiënt om met zijn scoringskansen. Drie keer was evenwel scheepsrecht voor Robben, die na ruim een half uur spelen alsnog voor de 1-0 zorgde. Hij nam bovendien de assist voor zijn rekening bij het tweede doelpunt. Robben blijft met afstand de gevaarlijkste man van Oranje.

Robin van Persie: 5,5

Onder Van Gaal is Van Persie de eerste keus als spits, maar zijn optreden tegen Wales viel in het water. De aanvalsleider van Manchester United kreeg op aangeven van Janmaat een grote kans, maar hij plaatste de bal net naast de verre hoek. Van Persie moest de strijd bovendien na de eerste helft al staken wegens liesklachten. Het valt niet te hopen dat hij de komende periode blijft kwakkelen, zoals dat in de tweede seizoenshelft in Engeland door een knieblessure het geval was.

Georginio Wijnaldum: 6

Jeremain Lens: 6,5

Door zijn snelheid is de aanvaller van Dinamo Kiev een speler die als invaller iets kan forceren. Dat zal hem ongetwijfeld ook in Brazilië speelminuten opleveren. Tegen Wales raakte de voor Van Persie ingevallen Lens de paal, al werd die aanval afgefloten wegens een duwfout. Een kwartier voor tijd was het alsnog raak. Na prima voorbereidend werk van Sneijder en Robben tikte Lens de 2-0 binnen.

Klaas-Jan Huntelaar kwam in de slotfase als invaller in de ploeg voor De Jong en speelde te kort om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen