Kraker in Enschede: "Er wacht ons een mooie topwedstrijd"

17 oktober 2014, 16:02

De regerend landskampioen treft dit weekend de enige ploeg in de Eredivisie die dit seizoen nog niet één wedstrijd verloor. In de Grolsch Veste zal Ajax proberen om een eind te maken aan die ongeslagen reeks van FC Twente. Trainers Frank de Boer en Alfred Schreuder blikken vooruit.

De Boer, de trainer van Ajax, is vol lof over FC Twente. "Ze hebben een selectie die tot het einde toe mee kan doen om de prijzen", stelt hij op de site van zijn ploeg. Met name over spits Luc Castaignos is De Boer zeer te spreken. "Luc heeft veel diepte in zijn spel en maakt goede loopacties. Hij weet altijd veel kansen te creëren. Hij is onbetwistbaar en een hele belangrijke speler voor dit FC Twente. Dat vind ik knap op zo'n jonge leeftijd."

Toch heeft De Boer goede hoop dat Ajax de volle winst kan pakken in Enschede. Hij bespeurt een stijgende lijn bij zijn ploeg. "Na Feyenoord is het beter gegaan. Qua fysiek en uitstraling staan we er nu goed op. We moeten nu naar de situatie toe dat we continu wedstrijden kunnen domineren. Het is tijd om dat te laten gebeuren."

Zijn collega Alfred Schreuder is benieuwd of zijn team zich staande weet te houden tegen de kampioen van de laatste vier seizoenen. "Er wacht ons een mooie topwedstrijd, een duel tussen twee teams die over het algemeen hetzelfde proberen te spelen. Het enige wat ik van de ploeg wil zien, is dat ze er alles aan doen om te winnen."

Ook de coach van Twente is tevreden over zijn team, maar ziet tevens verbeterpunten. "Over het algemeen doen we het goed, maar we hebben dit seizoen te vaak gelijkgespeeld. We moeten vooral naar ons spel kijken, zo kenden we tegen AZ goede fases, maar ook mindere momenten. Het is goed om kritisch te blijven kijken."

De wedstrijd tussen FC Twente en Ajax begint om 20.45 uur, Pol van Boekel is de scheidsrechter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen