Aston Villa gooit toch 'muntje op' en ontslaat Lambert

11 februari 2015, 21:08

Bij Aston Villa is de clubleiding ineens van gedachten veranderd. Waar twee weken geleden nog duidelijk gesteld werd dat een ontslag van manager Paul Lambert geen optie was, meldt de club nu dat de coach per direct vertrekt. Zijn taken worden overgenomen door Scott Marshall en Andy Marshall.

Aston Villa maakt een slecht seizoen door en staat achttiende in de Premier League, waardoor degradatie dreigt. Toch maakte directeur Tom Fox twee weken geleden duidelijk dat Lambert, wat hem betreft, niet ontslagen zou worden. "Dat is hetzelfde als een muntje opgooien", sprak de beleidsmaker eind januari bij de BBC. "Als het niet loopt, roepen fans om dat soort maatregelen. Maar de eigenaar en ik denken anders. Het is een verkeerde aanname dat het helpt om trainers te ontslaan. Voetbal is een vreemde sport, je kan niet de manager de schuld van alles geven. Er gebeurt heel veel bij een club en natuurlijk kijkt iedereen vooral naar hetgeen op het veld gebeurt. De coach is degene die daar het meeste invloed op heeft. Maar wij vinden het vooral belangrijk om Paul zo goed mogelijk te helpen en te steunen. Ik ben ervan overtuigd dat we op de goede weg zijn."

Na deze uitlatingen van Fox verloor Villa drie keer op rij, waarna de clubleiding toch besloot om het roer om te gooien. Bij Aston Villa staan de Nederlanders Ron Vlaar en Leandro Bacuna onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen