Opgeleefd Twente snoept Ajax eerste punten af

12 september 2015, 21:59

Ajax is zaterdagavond in de Grolsch Veste tegen het eerste puntverlies van het seizoen aangelopen. De koploper had het moeilijk tegen een opgeleefd FC Twente en keek na een uur tegen een 2-0 achterstand aan. Een knappe comeback leverde de Amsterdammers uiteindelijk nog een punt op: 2-2. Voor de Tukkers vonden Felipe Gutiérrez en Hakim Ziyech het net. Viktor Fischer en Nemanja Gudelj waren trefzeker voor de bezoekers. Door de puntendeling staat Ajax nog altijd ongeslagen aan kop van de Eredivisie. 

Onrust, onvrede en ondermaatse prestaties waren de termen die de laatste tijd rondzongen in de Grolsch Veste. Twente kende met een punt uit vier wedstrijden een abominabele competitiestart en dat kostte Alfred Schreuder twee weken geleden de kop. Met een nagenoeg compleet nieuwe achterhoede probeerde Interim-trainer René Hake de negatieve spiraal vanavond te doorbreken. En dat lukte. Twente stevende tegen de lijstaanvoerder lange tijd af op de eerste overwinning van het seizoen maar zag Ajax laat in de wedstrijd nog langszij komen. Desondanks waren de thuissupporters blij met voorgeschotelde schouwspel en dat lieten ze luidkeels blijken.

Het tweede doelpunt leek de Amsterdammers wakker te schudden. Ajax schakelde direct een tandje bij en Klaassen had binnen een minuut de aansluitingstreffer op zijn schoen maar de pas 18-jarige doelman Joël Drommel kon met zijn voet redding brengen. Tien minuten later was het wel raak. Riechedly Bazoer bediende met een prachtige pass invaller Fischer op maat en de Deense aanvaller vond in een keer uit de lucht de verre hoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen