De belangen in de Eredivisie-duels van deze speelronde

Ger
1 mei 2016, 13:27   Bijgewerkt: 1 mei 2016, 14:22

In de Eredivisie staat vandaag de voorlaatste speelronde op het programma, waarin verschillende belangrijke beslissingen kunnen vallen. FCUpdate.nl gaat alle negen competitieduels van vanmiddag bijlangs en legt uit wat er allemaal op het spel staat.

Ajax - FC Twente

De koploper uit Amsterdam kan zich bij een overwinning op FC Twente officieus verzekeren van de landstitel. Daar heeft Ajax wel de 'hulp' van PSV voor nodig. De nummer twee van de ranglijst moet dan onderuit gaan in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. In de voorgaande 32 competitiewedstrijden verzamelden Ajax en PSV evenveel punten. Het verschil valt op basis van een beter doelsaldo uit in het voordeel van de equipe van trainer Frank de Boer. FC Twente, dat deze competitie drie punten in mindering kreeg, speelt slechts nog voor de eer en de winstpremie.

PSV - SC Cambuur

Willem II - Feyenoord

Voor Feyenoord is het seizoen door de winst in de finale van de KNVB Beker al geslaagd. De Rotterdammers grepen daarmee niet alleen een trofee, maar zijn in het nieuwe seizoen ook zeker van deelname aan de groepsfase in de Europa League. In de competitie zal Feyenoord de laatste twee speelronden min of meer op de automatische piloot afwerken. Voor Willem II is een driepunter daarentegen hard nodig. De Tilburgers willen de nacompetitie graag ontlopen. Willem II staat nu vijftiende, gelijk in punten met Excelsior. Het doelsaldo van de Tricolores is wel aanmerkelijk beter.

AZ - De Graafschap

Vitesse - FC Utrecht

Vitesse is onder coach Rob Maas bezig aan een tegenvallende tweede helft van het seizoen. De Arnhemmers kunnen het seizoen redden door via de play-offs alsnog een Europees startbewijs in de wacht te slepen. Vitesse zal echter nog aan de bak moeten om het seizoenstoetje te bereiken. De huidige negende positie is namelijk onvoldoende. FC Utrecht zal zich moeten herpakken na de nederlaag in de bekerfinale tegen Feyenoord. De Domstedelingen hebben de nummer vier-positie die rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal betekent nog in het vizier.

Heracles Almelo - ADO Den Haag

Excelsior - PEC Zwolle

De Kralingers moeten in de laatste twee competitieduels van het seizoen punten pakken om alsnog de nacompetitie te ontlopen. Excelsior staat momenteel zestiende en legt het op doelsaldo af tegen concurrent Willem II. De tegenstander van vandaag, PEC Zwolle, staat er beduidend beter voor. De club van coach Ron Jans heeft plaatsing voor de play-offs in eigen hand. De nummer zeven van de ranglijst zal nog wel één of twee goede resultaten nodig hebben om niet buiten de boot te vallen. De voorsprong op achtervolgers NEC, Vitesse en FC Groningen is slechts enkele punten.

NEC - Roda JC

sc Heerenveen - FC Groningen

Voor sc Heerenveen staat de noordelijke derby tegen FC Groningen vooral in het teken van Foppe de Haan. De 72-jarige Fries gaat zijn laatste competitiewedstrijd afwerken als trainer in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen kan zich in theorie nog plaatsen voor de play-offs, maar die kans is gezien de achterstand op de concurrentie bijzonder klein. De Groningers zijn nadrukkelijker in de race voor deelname aan het seizoenstoetje. Dan zal de ploeg van de eveneens vertrekkende coach Erwin van de Looi - momenteel de nummer tien van de Eredivisie - wel moeten winnen op het veld van de aartsrivaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen