Prachtige goals helpen Bosz' Dortmund langs Augsburg

30 september 2017, 17:38   Bijgewerkt: 30 september 2017, 18:43

Peter Bosz blijft winnen met Borussia Dortmund in de Duitse Bundesliga. De Nederlandse oefenmeester leidde zijn ploeg zaterdag naar een 1-2 overwinning in de lastige uitwedstrijd tegen subtopper FC Augsburg. De eindstand was al bij rust bereikt, na onder meer twee fraaie goals van Dortmund in de eerste 23 minuten.

De bezoekers kwamen al binnen vier minuten op voorsprong in de WWK Arena van Augsburg. Andriy Yarmolenko werkte de bal na een corner van dichtbij met de hak in het doel. Lang kon Dortmund niet genieten van de voorsprong. Caiuby herstelde zeven minuten na de 0-1 het evenwicht door de bal in het doel te koppen na een voorzet van Philipp Max.

Augsburg, met Jeffrey Gouweleeuw in de basis, slaagde er echter niet in een punt over te houden aan het treffen met koploper Dortmund. BVB nam in de 23ste minuut opnieuw de leiding. Shinji Kagawa strafte geklungel in de Augsburg-defensie af met een schitterende lob en zorgde zodoende voor de 1-2.

In de tweede helft kreeg Dortmund meer tegengas van Augsburg dan in de eerste 45 minuten, maar de beste mogelijkheid om te scoren was voor de equipe van Bosz. Een klein kwartier voor tijd ging de bal op advies van de videoscheidsrechter op de stip omdat Ja-Cheol Koo Lukasz Piszczek aan het shirt had getrokken in het penaltygebied. Pierre-Emerick Aubameyang meldde zich achter de bal, maar blameerde zich. De spits uit Gabon koos voor een Panenka-strafschop, maar zijn inzet werd simpel gevangen door Augsburg-keeper Marwin Hitz. In de slotfase moest Dortmund nog hard werken om de 1-2 voorsprong intact te houden, maar het hield stand.

Dortmund gaat nu met negentien punten uit zeven wedstrijden aan kop in de Duitse competitie. Het heeft vijf en zes punten meer dan respectievelijk nummer twee 1899 Hoffenheim en nummer drie Bayern München. Die teams komen zondag echter nog in actie. Hoffenheim gaat dan op bezoek bij SC Freiburg, Bayern speelt uit tegen Hertha BSC.

Voormalig FC Utrecht-spits Sébastien Haller hielp Eintracht Frankfurt met een omhaal in de derde minuut van de extra tijd aan een 2-1 thuiszege op VfB Stuttgart. Door een rode kaart van Simon Falette was Frankfurt in de 64ste minuut, bij een 1-1 stand, met tien man komen te staan. Bij de thuisclub had Jonathan De Guzman een basisplaats en viel Jetro Willems in.

VfL Wolfsburg en FSV Mainz 05 hielden elkaar op 1-1. Wolfsburg, met Paul Verhaegh in de basis en Riechedly Bazoer als invaller, kwam in de 55ste minuut via Josuha Guilavogui op 1-0 in de eigen Volkswagen Arena. Yoshinori Muto maakte negentien minuten later gelijk namens Mainz. Wolfsburg-speler Paul Ntep viel in de 79ste minuut in, maar kon dertien minuten later alweer van het veld stappen nadat hij in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer geel had ontvangen.

Dankzij een rake penalty van Thorgan Hazard in de vierde minuut van de blessuretijd was Borussia Mönchengladbach voor eigen publiek met 2-1 de baas over Hannover 96.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen