Everton-Lyon krijgt staartje, oerwoudgeluiden bij Roma ook

20 oktober 2017, 12:12   Bijgewerkt: 20 oktober 2017, 12:41
Foto: © ProShots

Donderdagavond vond er tijdens de Europa League-wedstrijd tussen Everton en Olympique Lyon, geëindigd in 1-2, een opmerkelijk incident plaats. Terwijl spelers het met elkaar aan de stok kregen voor de tribunes van Goodison Park, deelde een fan, nota bene met een kind op de schouder, een duw uit aan Lyon-keeper Anthony Lopes. Het voorval zal consequenties hebben.

De Merseyside Police heeft een onderzoek ingesteld naar het incident, dat ontstond na een opstootje tussen Everton-aanvoerder Ashley Williams en Anthony Lopes. Op beelden is te zien hoe de supporter een duw geeft aan de Lyon-sluitpost. Lopes gaf na afloop aan dat hij geraakt was door de supporter van Everton. Hoewel de UEFA de rapporten nog afwacht, heeft de politie van Merseyside dus een onderzoek ingesteld. Afgelopen maand kreeg Everton al een geldboete opgelegd door de Europese bond, wegens wanordelijkheden tijdens de thuiswedstrijd tegen Hajduk Split.

Everton laat weten dat het beelden van het incident heeft bekeken en dat er een individu geïdentificeerd is, waartegen acties getroffen zullen worden. The Toffees doen aangifte bij de politie en delen de man ook een stadionverbod uit.

AS Roma

De UEFA heeft al wel een onderzoek ingesteld naar het gedrag van de supporters van AS Roma tijdens de Champions League-uitwedstrijd tegen Chelsea (3-3) van woensdagavond. De Romeinse fans zouden zich schuldig hebben gemaakt aan het maken van oerwoudgeluiden. Naar verluidt was voormalig Roma-verdediger Antonio Rüdiger het doelwit.

Lees ook: Koeman niet blij met Nijhuis: "Deed niets aan theater"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen